протеини

протеини

Какво представляват протеините?

Протеините са биологически значими макромолекули, които са съставени от аминокиселини. Те имат важно значение за правилния растеж и функциониране на човешкия организъм. Действително протеините служат за един от първичните полагащи части на всички живи клетки. Службите , които изпълняват в системата , са основни и особено разнообразни . Поемайки от реално полагащи такива, имащи връзка с граденето на клетките, и стигайки до осъществяването на натурални защити на организма и доставянето на въздух до тъканите. Нашите организми имат възможност да обобщят някои от аминокиселините, играещи роля в произвеждането на протеините, но още подобни е наложително да намираме от външни източници. Това могат да бъдат храните , обогатени с протеини, или различните протеинови хранителни добавки, в продажба на пазара .

В кои съставки съществуват големи наличности протеини?

За да доставяме нужната ни ежедневна доза протеини, е нужно да сме запознати кои хранителни продукти са на базата на тази група вещества . Страхотно е, че определените храни са доста разнородни. В този смисъл , за да осигурите на тялото си протеини, не е наложително да стартирате някакви прекалено стриктни режими. Достатъчно е само да следвате сравнително разделно хранене, което ще ви достави необходимите полезни вещества . Нека да погледнем кои храни е добре да съчетава това балансирано хранене:

– телешко месо – освен това че е сочно , телешкото месо осигурява на организма големи дози протеини. Чрез една стандартна телешка пържола в интерес на истината можете да си доставите средно 22 грама от тези вещества .

– риба – рибата е друг доверен източник на полезни витамини в тялото . Отличник по наличност на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са доста добър тип закуска. Освен протеини, те са пълни и с голямо вещество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще заситят глада и в същевременно ще ви осигурят нужната енергия за деня.

– боб и леща – бобът е между най-подходящите растителни банки на протеини, независимо дали ще го приготвяте в манджа или като салата. Основно количество на този вид витамини има и в лещата, като плюс чрез нея можете да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – редовното консумиране на ядки е чудесен път за снабдяване с протеини. Най-дейни сред тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които ефективно подтискат глада .

протеини 1 Най-добрите
протеини

В какви дози са ни потребни протеините?

Това е един неоспоримо съществено съществен проблем за протеините, на който ще ви дадем отговор . Фактически обичайните дневни дози протеини са разнообразни за неспортуващите мъже и жени и за тези, които често спортуват на стадиона. Обикновено за обикновен дневен прием се подразбира 0,8 грама протеин на килограм телесна маса. Подобни количества протеин естествено са доста неприемливи за мъже и жени , прилагащи интензивни тренировки . Нужно е приемането на по-солидно мяри протеини, за да се застраховаме срещу катаболните процеси засягащи загуба на мускулна маса, настъпващи след завършека на физическите упражнения . Страхотно знаете , че съкращаването на мастни тела е пряко обвързано с редуцирането на цялостния калориен прием. Естествено това не трябва да се осъществява за сметка на протеините. Напротив , снабдяването с на протеини трябва да бъде запазено на съответните нива , а в конкретни моменти дори да се вдигне . Освен това че оказва защита от катаболизъм, обичайният прием на протеини има термогенна функция, въздейства върху по-доброто храносмилане и извличане на здравословните вещества и регулира апетита. Така че ако сте човек, който се подлага на постоянни спортове и потене във фитнеса, имайте предвид приема си на протеини с физическият разход, който отделяте стандартно .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Произход на протеина

Преди да се спрем по-обстоятелствено работата и преимуществата на протеините за нашия организъм, ще вникнем в историята на тяхното откриване и извеждане като единични частици. Френският химик Антоан Фуркроа е ученият , който ясно разграничава протеините от другите известни органични частици. Това се развива през далечната 1789 година. След доста анализи , направени през аналогичния период , Фуркроа разграничава албумина, фибрина и желатина като самостоятелни съединения с животински произход . След което науката обръща значително по-голямо внимание на този тип частици и започва откриването на все повече информация за тях. Понятието „протеин“ е установено първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Чрез него той означава фибрина, албумина и други сходни вещества . Берцелиус разкрива и тяхната предназначеност като базисни за живите клетки частици . Мисията му в последствие бива развита от други редица учени , които малко по малко изучават синтезирането и химичния състав на протеините, както и още техни функции и предназначения в човешкия организъм.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и действие на реални цени

В списъка на Ready for life бихте могли да намерите множество протеини и протеинови продукти, детайли от сериите на широко популярни и гарантирани марки за фитнес добавки. Те не само ще ви гарантират стегнато оформено тяло, но и ще ви окажат подкрепа да се поддържате много добро здравословно ниво. Като бонус , при нас сте свободни да закупите тези качествени протеини на изключително конкурентни ценови категории. Вижте най-примамливите идеи от раздела „Протеини“, които сме подготвили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – подемаме с този първокачествен протеин на прах . Протеинът съдържа 87% суроватъчен протеин и е страхотен за активно спортуващите . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate снабдява тялото ви 21 грама протеин. Като бонус, хранителната добавка пълна с огромно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Какво знаете , този вид аминокиселини, групирани под конкретното название BCAA, са доста необходими за който и да е натоварен трениращ човек . По какъв начин да използвате протеиновия продукт? 1 пълна мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Това количество нормално се прави преди и след спорт , но за по-голям ефикасност можете да осъществите и още един прием рано сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – чисто естествен гейнър, работещ за постоянно закрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко модела протеин с огромна биологична стойност , правейки силен анаболен ефект. Също така , поради на въглехидратите, които съдържа , продуктът е и идеален източник на сила за системата на организма. Всеки прием от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-ефективните гейнъри в мрежата. Приблизително да се поема ½ доза сутрин ½ мярка след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – направен от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен вид протеин ще ви бъде от полза да покачите мускулната си маса, естествено и да пазите изградените мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от редица независими лаборатории и притежава нужните документи за качество. Протеинът се предлага в много добри вкусове, като например Шоколад и Бисквитки с крем. Ориентировъчно да се поема 1 лъжица 25 грама сутрин на гладно и 1 лъжица след тренировка . За по-ефикасни ефекти , можете да осигурявате и допълнителна доза от протеиновия продукт преди активност или в периода на вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – класен протеинов продукт, принадлежащ към популярна по целия свят серия за спортни хранителни продукти Myprotein. Подсигурява на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа занижено ниво на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и потребните аминокиселини. Добър избор както за професионални спортисти , така и за такива , които просто имат желание да придържат здравословен живот. 25 грама от праха се полага в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза съветваме да се взема до трийсет минути след натовареност , но ако не ви устройва , можете да я изпивате и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителна опция под името Myprotein, което този път е насочено към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на организма над 22 грама протеин на приемане, както и общия състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително благоприятно влияние върху граденето на мускулната маса и дейностите на доставяне на важните хранителни компоненти от организма . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се разтваря в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да бъдат изпивани 2 или 3 такива дози дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ едновременно за всекидневно трениращи , също така и за хора които желаят да надскочат стандартния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и единствено първокласни протеин изолат и хидролизат от най-добри източници. Всяко количество от 25 грама набавя на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Продуктът забързва растежа на чистата мускулна тъкан и грижата за анаболните дейности в тялото . Препоръчително е рутинно да се поемат по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след тренировка .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща класни протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, потребни за бързото и ползотворно покачване на активна мускулна маса. Още , протеиновият продукт съществува в брилянтни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Също като предната ни опция , се приемат по 2 порции дневно – 1 сутрин и 1 след спортуване .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – в края представяме една протеинова разновидност на британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той задейства бързото и съществено покачване на мускулна маса, също и по-ефективното възстановяване на тялото след силови натоварвания. Не съдържа лактоза, а нивата на захар и мазнини в сместа са много нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на организма 22 грама телешки протеин и разширен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се пие по 1 доза сутрин и 1 доза след спортуване . За преследване на топ действия , можете да планирате и още една доза от протеиновия продукт сред храненията .

Погледнете списъка на Ready for life и си подберете най-висококачествените протеинови продукти на много достъпни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво представляват протеините?
В кои съставки съществуват големи наличности протеини?
В какви дози са ни потребни протеините?
Произход на протеина
Протеините на Ready for life – качество и действие на реални цени