Без категория

Мото гуми – най-важната информация потребна темата

Мото гуми – най-важната информация потребна темата

Мото гумите са доста важен момент за всяко такова превозно средство. Карането на мотоциклет и още сходни превозни машини задвижвани от мото гуми, често носи по-голяма несигурност от шофирането на автомобил. И не толкова изрядното състояние на мото гумите още ще усили опасността от възникване на нежелани инциденти , вън от факта за каква марка мотоциклет става въпрос и какви шофьорски умения притежавате. Поради това е от съществена важност да посочите подходящите и целесъобразни мото гуми за превозната ви машина . В написаното тук ще синтезираме важните обосновки , имащи функция в действието на избор , като допълнение и някои полезни възможности обвързани с добрата грижа за мото гумите.

Изправени пред решението втора употреба или нова мото гума

Когато сте си закупили нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя наистина е нова? Има шанс примерно мото гумата да е била прибрана в склад за неопределено дълъг отрязък от време, преди вашата покупка . Идеалният метод да сте наясно реалната истина , е сверявайки идентификационния й номер DOT. Той се намира в страничната част на мото гумата. Важните данни относно нейната възраст ще ви предоставят крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях са показател за седмицата от годината , на създаване на тази мото гума, а другите две – и определената година . Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е направена през 23-тата седмица от 2009 година. Както се сещате , чрез DOT кода сте в състояние да научите наистина точно годината на създаване на мото гумата, която току що сте закупили .

Качествени мото гуми 1
Качествени мото гуми

Така търсеното идеално сцепление между мото гумата и пътя

Колкото по-голяма е широчината профила , толкова по-хубаво ще е и въпросното сцепление . В същото време обаче е добре да имате в предвид , че голямата широчина на профила вдига и енергията на триене на мото гумите и асфалта , което води до по-сложно преустановяване на направлението на движение. Тоест , ще са ви необходими по-големи усилия, за постигането на желания завой. От гледна точка , смалената профилна ширина гарантира за по-бързи и по-олекотени завои , но също така понижава цялостния стабилитет на превозната машина при изправено движение .

Мото гуми – преди всичко сигурност на пътя

Височината на профила е директно свързана със страничната пластичност на мото гумата. При условие, че височината на профила на мото гумата е по-ниска , спада и страничната й пластичност . От тук получаваме още стабилност и сигурност , в същия момент и по-сигурно контролиране на мотоциклета .

Вижте нашите мото гуми 2
Вижте нашите мото гуми

Мото гуми – начини да осигурим удачно ниво на налягането

Една от най-важните практики свързан с мото гумите е да следите стандартното им ниво на налягане. По никакъв начин не оставяйте мото гумата да омекне, понеже при нейното загряване може да се получи спукване. А това в ситуация на движение е възможно да ви причини сериозни инциденти с истински неприятни последици. От друга страна , не ви съветваме да покачвате твърде налягането на мото гумите. Така биха станали склонни към похабяване и едновременно с това намалява стабилността на превозното средство . Редовната проверка и поддръжка на препоръчителното налягане е единствената възможност да си осигурите дълъг живот на мото гумите, също и максимална сигурност и безопасност на движение.

Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна форма на гумата за нашия мотор

Формата на профила е още една страна на мото гумите, оказваща действие над движенческия ход на мотоциклета . И в това положение е удачно да се придаде внимание характерностите на различните видове профилни форми по отношение разностранните ситуации по пътното платно. Гладката форма на профила на практика действа относно по-устойчивото придвижване в права линия , но забавя фактически променянето на посоката и осъществяването на завои от въпросното превозно средство . Облият профил пък ще съдейства за улеснено задействане на завоите и занижена стабилност при придвижване напред .

Изберете нашите  мото гуми 3
Изберете нашите мото гуми

Удачни указания при избора на мото гумите

Продължаваме с няколко полезни съвета за асортиментите от клас „Мото гуми“. Тези препоръки имат връзка с идентифициране на моментното положение на мото гумите, изправната им употреба и грижа. Ето какво е необходимо да имате предвид ако сте решили вашето превозно средство да е снабдено с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро състояние :

Мото гуми и техния подбор – необходими предпоставки и изисквания

Когато закупувате мото гуми, е потребно да следите относно няколко истински значими техни параметри. Между визираните компоненти са широчината, височината и профилната форма, също и качествата на вашите джанти. Повече информация за всички от необходимите изисквания относно намирането на мото гуми бихте могли да видите в редовете по-долу .

Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на профилна височина преди да закупуваме

А за да ви се избистри идеята на височината на профила , най-вече е нужно да кажем какво всъщност означава тази характеристика на мото гумите. С понятието „профилна височина“ действително се обозначава мястото между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Най-добрите мото гуми 4
Най-добрите мото гуми

Не се колебайте да ни потърсите и да потърсите точните мото гуми

Запознайте се с каталога на Мото гуми ООД и си изберете идеалните мото гуми за вашата превозна машина ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вижте каталога ни с мото гуми 5
Вижте каталога ни с мото гуми
Изберете нашите  мото гуми 6
Изберете нашите мото гуми
Най-добрите мото гуми 7
Най-добрите мото гуми
Нашият каталог с  мото гуми 8
Нашият каталог с мото гуми
Намерете мото гуми 9
Намерете мото гуми

Изправени пред решението втора употреба или нова мото гума
Така търсеното идеално сцепление между мото гумата и пътя
Мото гуми – преди всичко сигурност на пътя
Мото гуми – начини да осигурим удачно ниво на налягането
Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна форма на гумата за нашия мотор
Удачни указания при избора на мото гумите
Мото гуми и техния подбор – необходими предпоставки и изисквания
Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на профилна височина преди да закупуваме
Не се колебайте да ни потърсите и да потърсите точните мото гуми

Оставете отговор